Jokaiselle ysille kesätyö – Punkalaidun yksi pilottialueista

Uutiset

Samuli Kinnari

Kottikärryt, hanskat, kesätyö, työ

4H-järjestö auttaa nuoria saamaan kesätöitä. Punkalaidun on yksi pilottialueista.

Tavoitteena on, että nuoret työllistyvät yhdeksännen luokan jälkeisenä kesänä vähintään kahden viikon ajaksi. Tärkeässä roolissa hankkeessa ovat kunnat ja koulut, joiden tiloissa koulutus järjestetään.

”Kesätyötä voivat projektin kautta nuorille tarjota yritykset, erilaiset yhteisöt ja kotitaloudet”, kertoo Ysit töihin -hankkeen projektipäällikkö Sirkka Suomäki Suomen 4H-liitosta. Nuorten osaaminen, perehdytys ja lainsäädäntö voivat askarruttaa työnantajia. ”Heille tarjotaan tukea ja kannustusta alaikäisten työllistämiseen”, jatkaa Suomäki.

Projektissa koulutetaan nuoria yrittäjyyteen, henkilökohtaisen talouden hallintaan ja työelämätaitoihin liittyvissä asioissa. Paikalliset 4H-yhdistykset etsivät yhdessä nuorten kanssa mahdolliset työnantajat.

Seuraava:

Edellinen:

Tuoreimmat

Scroll to top