Kalaneuvos sai Kiinaan vientiluvan

Uutiset

Kalaneuvos

Kalaneuvoksen tuotannossa.

Kiina on myöntänyt Kalaneuvokselle ensimmäisen suomalaisen kalan vientiluvan Kiinaan. Yhtiö on saanut asiasta virallisen vahvistuksen.

Laitoskohtainen lupa on myönnetty Kalaneuvoksen päätoimipaikalle eli Sastamalan tehtaalle. Yhtiö vie Kiinaan muun muassa viljeltyjä kirjolohta, taimenta ja siikaa sekä luonnonvesistä pyydettyä muikkua ja särkeä.

Vientilupaa edelsi useita viranomaistarkastuksia. Kiinalaisia viranomaisia myös vieraili Sastamalan tehtaalla.

”Hakuprosessi kesti lähes neljä vuotta, jonka aikana olemme löytäneet useita potentiaalisia yhteistyökumppaneita Kiinasta”, kertoo toimitusjohtaja Veijo Hukkanen. Vientilupa on merkittävä asia Kalaneuvoksen liiketoimintojen kehittämisessä ja laajentamisessa. Vuonna 2017 vienti oli jo 20 prosenttia liikevaihdosta.

Yhtiö haluaa kasvattaa ja kehittää kotimaista kala-alaa kokonaisvaltaisesti. ”Suomalaisena perheyrityksenä tämä on meille tärkeä viennin kasvattamisen etappi ja hieno kannustin myös tehdaslaajennuksen ja työllistämisen näkökulmasta”, kertoo Hukkanen.

· ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Tuoreimmat

Scroll to top