Äetsän kansanmusiikkitapahtuma kattaa länsisuomalaisen pitopöydän

Uutiset

Samuli Kinnari

Sastamalassa Äetsän kansanmusiikkitapahtuma juhlistaa perinteisiä länsisuomalaisia pitoja lauantaina ja sunnuntaina 2.-3. helmikuuta. Paikkana on Kinnalan Koukun 200 vuotta vanha päärakennus.

Muusikko Ilona Korhosen pitämällä laulukurssilla opiskellaan suomalaista kansanlaulua sekä käsitellään runolaulua ja muita kansanlaulun lajeja, kuten polskaa. Lisäksi opiskellaan kansanomaista äänenkäyttöä.

Kansanmuusikko Joonas Ojajärven ohjaamalla pelimannikurssilla soitetaan sävelmiä pohjoismaisista pelimanniperinteistä siten, että pääpaino on kotimaisissa. Mukaan voi tulla millä vain soittimella, mutta oma soitin on oltava mukana. Kurssi sopii sekä pidempään että lyhyemmän aikaa soittaneille.

Tanssinopettaja Timo Saaren vetämällä tanssikurssilla tutustutaan Suomen länsiosien tanssiperinteeseen modernilla tavalla. Oppiminen tapahtuu letkeällä otteella ja tärkeintä on tanssista nauttiminen.

Pääkonsertissa lauantai-iltana kello 19 esiintyy Lauri Kotamäen ja Kyösti Järvelän MäSä Duo, joka on tuttu muun muassa Madventuresin maailmanmusiikkikirjasta. Miesten soitossa ja laulussa on aito pelimanniote. Heidän ohjelmistonsa koostuu pääosin uudelleen sovitetuista kansanmusiikkikappaleista.

Loppumatineassa sunnuntaina kello 15.30 kurssit esittäytyvät.

Konsertteihin on vapaa pääsy. Kursseille on ennakkoilmoittautuminen osoitteessa www.sastamalanopisto.fi.

Äetsän kansanmusiikkitapahtuman järjestävät Sastamalan Opisto ja Sastamalan kaupungin kulttuuripalvelut.

· ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Tuoreimmat

Scroll to top