”Parhaamme teemme” – Sastamalassa aurat liikkuneet joka päivä

Uutiset

Lumiaura, traktori

Traktori auraustöissä.

Sastamalassa lumisateet ovat pitäneet auraajat kiireisinä.

Kaupungin tiehöylät ja muu kalusto ovat olleet joulun jälkeen päivittäin liikenteessä. Tällä hetkellä höylätään kokoojakatuja ja ajetaan lumikasoja pois pääväylien varsilta.

Katuja ja kaavateitä kaupungilla on hoidossaan yli 180 kilometriä sekä kävely- ja pyöräteitä reilut sata kilometriä.

”Viimeiset kolme viikkoa on tehty 8-12-tuntista työpäivää. Jos ei ole aurattu, niin sitten on viety lunta pois”, sanoo kunnossapitomestari Heikki Järvensivu.

Vesistön etelä- ja pohjoispuolisen Vammalan katujen talvihoito tehdään kaupungin omana työnä. Keikyän, Kiikan, Kiikoisten, Suodenniemen, Mouhijärven, Karkun, Roismalan ja keskustan erityisalueen aurauksesta ja liukkaudentorjunnasta vastaavat urakoitsijat. ELY-keskus hoitaa valtion tiet. Yksityisteiden hoitovastuu on yksityistiekunnilla.

Kaupungilla talvikunnossapitoa tekee kuusi vakituista ja yksi määräaikainen työntekijä. Heillä on käytössään kaksi tiehöylää ja pyöräkuormaajaa sekä kolme traktoria. Liukkaudentorjuntaan on kaksi vaunuhiekoitinta ja yksi kauhahiekoitin.

Palveluita ostetaan kahdeksalta eri urakoitsijalta. Kaikki työntekijät lähtevät liikenteeseen päivystäjän tai kunnossapitomestarin päätöksellä.

Tiet ja kadut on jaettu niiden merkittävyyden mukaan kolmeen hoitoluokkaan. Ensimmäiseen hoitoluokkaan kuuluvat pääväylät, kuten esimerkiksi Vammalantie, Tampereentie ja Päätie sekä kävely- ja pyörätiet, toiseen luokkaan kokoojakadut, kuten esimerkiksi Länsitie, Raukonjuurentie, Narvantie ja kolmanteen tonttikadut. Väylät hoidetaan hoitoluokkien mukaisesti kiireellisyysjärjestyksessä.

Heikki Järvensivun mukaan usein kysytään miksei aura ole jo käynyt. ”Kaikkialla ei voida olla samaan aikaan, vaan töitä tulee priorisoida. Suuren henkilökunnan ja kaluston pitäminen reservissä ei olisi taloudellisesti järkevää. Parhaamme teemme”, hän vastaa.

+ Sastamalan kaupungin talvikunnossapidon päivystysnumero on 040 660 2321. Se vastaa arkisin klo 15.30-07 ja viikonloppuna 24 h.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Tuoreimmat

Scroll to top