Sastamalassakin auraus herättää tunteita – Tontin omistajilla on velvollisuuksia

Uutiset

Tie, jää, lumi

Katujen ja teiden auraukset herättävät keskustelua myös Sastamalassa.

Lumikasat sekä tien ja jalkakäytävän väliin jäävät lumivallit aiheuttavat hankaluuksia peittäessään näkyvyyttä ja kaventaessaan tieuraa. Hoitamaton jalkakäytävä on turvallisuusriski. Myös moni parkkipaikka on jäänyt lumikasojen alle.

Kaupungin yhdyskuntatekniikan päällikkö Pasi Lähteenmäki ja kunnossapitomestari Heikki Järvensivu muistuttavat tontin omistajia lakiin kirjatusta kunnossapitovastuusta. Siihen kuuluu muun muassa tontin kohdalla olevan jalkakäytävän puhtaanapito ja liukkaudentorjunta.

Myös aurauksesta syntyvien lumikasojen ja -vallien poisto niin jalkakäytäviltä kuin niiden viereltäkin on tontin omistajan vastuulla. Kaupungille kuuluu katujen ja kevyen liikenteen väylien hoito.

”Poistetulle lumelle tulee löytää paikka tontilta. Sitä ei saa aurata jalkakäytävälle tai kadulle. Jos paikkaa ei löydy, tulee lumi viedä lumenkaatopaikalle Vanerikadulle”, Lähteenmäki ja Järvensivu kertovat.

Tontin omistaja vastaa myös tontille johtavan kulkutien kunnossapidosta. Aika ajoin kaupungille tulee pyyntöjä aurata myös yksityisten liittymät.

”Ymmärrän, että lumen poisto voi olla monelle raskasta. Kaupunki ei voi kuitenkaan tasapuolisuuden nimissä ottaa tällaisia asioita valitettavasti hoitoonsa edes korvausta vastaan. Pyydämme tässä kääntymään yksityisurakoitsijoiden puoleen”, toteaa Pasi Lähteenmäki.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Tuoreimmat

Scroll to top