Sastamalan Vesi pumppaa taloutta kuiville korottamalla hintoja

Uutiset

Samuli Kinnari

Vesihana

Vesitaksat nousevat Sastamalassa. Korotuksilla pyritään pumppaamaan liikelaitoksen talous kuiville.

Hintoja tullaan tarkastamaan kolmen vuoden aikana kolme kertaa. Ensimmäinen korotus tehdään toukokuun alussa. Tuolloin perusmaksut nousevat 15 prosenttia ja liittymistaksat tarkastetaan. Seuraavat hintojen nostot tapahtuvat vuosien 2020 ja 2021 alusta. Sata kuutiota vuodessa vettä käyttävälle omakotitalolle kaikkien korotusten vaikutus on yhteensä 19,6 prosenttia.

Sastamalan Vedelle on alijäämää kertynyt kahdessa vuodessa yli 1,2 miljoonaa euroa. Taustalla on sekä veden ja jäteveden käyttötulojen väheneminen että käyttömenojen kasvu.

”Sellainen tilanne, ettei mihinkään olisi tarvinnut investoida, ei ole todellinen. Rakenteet ja tekniikka vaativat ylläpitoa sekä huoltoa ja kaikella on oma elinkaarensa”, perustelee Sastamalan Veden johtaja Kimmo Toukoniemi.

Merkittävimmät investoinnit lähimenneisyydessä on tehty runkojohtoihin ja jätevedenpuhdistamoon. Sastamalassa siirryttiin kymmenen vuotta sitten kokonaan pohjaveden käyttöön. Kaupungin neljää omaa jätevedenpuhdistamoa on suljettu ja nykyisin jätevedet puhdistetaan Huittisissa.

”Puhdistamolla tehdään sellaisia huipputuloksia, jotka eivät olisi vanhoissa laitoksissa edes mahdollisia. Parhaimmillaan puhdistustulokset ovat olleet sata prosenttia ja vanhoilla laitoksilla veteen jäänyt typpikin saadaan poistettua tehokkaasti”, Huittisten puhdistamon toimitusjohtaja Anna Halinen kertoo.

Liikelaitoksen johtokunta vahvisti hintojen korotukset yksimielisesti.

· · ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Tuoreimmat

Scroll to top