MAINOS

Ylilyönneistä

Kolumni

Samuli Kinnari

Sopulin toimintaa arvosteltiin runsain mitoin varsinkin päättyneen vuoden loppupuolella. Julkisuudessa keskusteltiin sekä uutisointimme moraalista että näkökulmiemme laajuudesta. Lehteä syytettiin liian pitkälle menemisestä.

Lehtemme toimintalinjaan ei kuulu asioiden kaunistelu. Journalistisesti pyrimme todenperäisyyden ihanteeseen ja lukijoidemme kunnioittamiseen. Yksi tiedotusvälineen tehtävistä on arvostella hallitsevia ja valtaapitäviä. Valitettavasti useassa mediassa kritiikki on laimentunut olemattomiin. Samalla puolueeton tiedottaminen on hiipunut. Kehitys on luisunut harmittavaan suuntaan, koska samalla puolueettomina esiintyville tiedotusvälineille on tarjoutunut mahdollisuus syöttää yleisölle vääristeltyä tietoa. Olemmekin pyrkineet vastaamaan median sisällä syntyneeseen haasteeseen ottamalla kerrottavaksi myös hankalia aiheita. Tiedottaessaan lehtemme toimitus suorittaa uutisvalinnat, eikä missään tapauksessa luovuta journalistista päätösvaltaa ulkopuolelleen.

Viime viikolla Paikallisuutiset Tutkivassa julkaistu toimittaja Mika Hyssin kirjoittama artikkeli “Opettajien ja oppilaiden välillä eripuraa” toi palautetta toimitukseemme. Varsinkin tekstin voimakasta kieliasua arvosteltiin. Kirosanojen käyttäminen uutisessa ei kenties ole hyvien tapojen mukaista. Sanavalinnat kuitenkin kuuluvat toimittajan päätösvaltaan, eikä tekstin kielen hiomista siitä syystä katsottu tarpeelliseksi.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top