MAINOS

Vaalipaneeli karsii jyvät akanoista

Kolumni

Mika Hyssi

Eduskuntavaalien uhkaavasti lähestyessä alkaa äänestäjien keskuudessa riehua valintaepidemia. Oikean ehdokkaan valitseminen ei olekaan niin helppoa. Valinnassa on otettava huomioon ehdokkaiden puolueet sekä heidän omat mielipiteet. Äetsän lukiolla pidetty eduskuntavaalipaneeli auttoi nuoria äänestäjiä valitsemaan sen oikean ehdokkaan.

Vaalipaneelissa ehdokkaiden tehtävä ei ole helppo. Asiansa on selitettävä nopeasti, yksinkertaisesti mutta myös mielenkiintoisesti. Ehdokkaiden on valittava sanansa tarkkaan, sillä muuten voi puhua itsensä pussiin tarkkaavaisen äänestäjäjoukon heitellessä kommentteja.

Oikea lähestymistapa on ensisijaisen tärkeää. Puhuminen esimerkiksi opiskelijoiden huonosta asuntotilanteesta ja pienestä opintorahasta herättää nuoressa äänestäjässä mielenkiinnon. Ehdokkaan on tehtävä selväksi, että hän todella aikoo omistautua asialleen. Kuitenkaan ei kannata yrittää liikaa nuoleskella nuorien ääniä; se nimittäin paistaa läpi.

Liika puhuminen on pahasta. Vaikka politiikkaan keskeisesti kuuluukin viisaiden lauseiden muodostaminen ja niiden selittäminen niin epäselvästi, että kukaan ei ymmärrä, on nuorille puhuminen erilaista. Typerien kommenttien heittäminen luo nuoressa mielikuvan, joka kieltää kyseisen ehdokkaan äänestämisen.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top