MAINOS

Äetsän hapan ilmapiiri on syvällä

Kolumni

Samuli Kinnari

Kyseenalaista julkisuutta haalinut Äetsän kunta on leimansa ansainnut. Keskustelu kyräilystä ja yhteishengen puutteesta on viimein nostettu pinnalle. Vastuu hankauksesta kuuluu kunnan hallinnolle.

Huono henki on noussut saamattomuudesta ja kerännyt puhtia kunnallisesta päätöksenteosta. Lisää löylyä on nakkailtu herättelemällä Keikyän ja Kiikan kuopattu raja iskuvälineeksi. Saman köyden vetäminen vallitsevassa kahnauksessa on mahdotonta. Äetsästä puuttuu yrittämisen ja yhdessä tekemisen taito. Nuupahtaneet projektit ja hankkeet ovat tuttua kauraa. Rehellisen keskustelun soljuminen on mahdotonta.

Viime kädessä kunnan julkisuuskuvasta on vastuussa hallinto. Tiedotusvälineissä kateellisuudesta ja savustuksesta esitettyjen vihjailujen todenperäisyydellä ei ole merkitystä sanan kiertäessä. Leukojen on helppo louskuttaa kunnan johdon vaietessa. Hiljaisuus on nyökyttelyn ja nöyristymisen merkki. Valitettavasti eleen on esittänyt organisaatio, jonka toimenkuvaan piiloutuminen ei sovi.

Kunnan vastine raastavaan keskusteluun olisi paikallaan. Kommenttien sijaan Äetsän hallinto on kuitenkin tyytynyt esittelemään tiedotuksensa heikkoa tasoa. Vastine ei ole keino pysäyttää huhumyllyjä, mutta mahdollisuus tuoda uusia näkökulmia. Lemuavan ilman tuuletus kannattaa aloittaa tilkkimällä suurimmat vetokohdat tyylikkäällä esiintulolla.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top