MAINOS

Kesätyöpaikat täytetään omituisesti

Kolumni

Samuli Kinnari

Äetsän kunta on julistanut haettavaksi koululaisille ja opiskelijoille tarkoitetut kesätyöpaikat. Pestejä tarjoavat tekninen toimi, sivistystoimi ja sosiaalitoimi. Paikkoja on tarjolla 50 ja ne täytetään arpomalla.

Kesätyöntekijän valitseminen arvalla on typerä ja valitettavan monessa kunnassa käytössä oleva järjestelmä. Sattumankaupalla varmistaa tehokkaasti, että tekijä on työpaikkaansa pettynyt. Motivoitumattomalla kesätyöläisellä on merkitystä kuntia tarkasteltaessa, sillä kiertäähän raha julkishallinnossa kehää. Tyypillisesti kuntien tarjoamat työtehtävät ovat hyvin yksinkertaisia, eivätkä tuota tekijälleen henkistä tyydytystä. Tuttua kauraa on tarina puskan juurella makailevasta puisto-osaston kesätyöläisestä, joka liikahtaa sijoiltaan haravan varteen vain esimiehen lipuessa lähistölle.

Arpomalla suoritettava valinta kertoo paljon Äetsän kunnan henkilöstöasioista vastaavien työpanoksesta ja tehokkuudesta. Into ei voi hallinnossakaan olla kovinkaan suuri, kun haastattelujen sijaan tungetaan käsi kippoon. Perusteellisempi paneutuminen ehkä onkin liikaa odotettu.

Kummallisin perustein valitut ja kaltoin kohdellut kesätyöntekijät kiittävät kuntaa viimeistään siinä vaiheessa, kun lähtevät katkerina muualle opiskelemaan. Huonoon ilmapiiriin viitsii harva palata. Pienten kuntien kuihtumista on aivan turha ihmetellä raastavan pyörän pyöriessä.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top