MAINOS

Äetsään uusi ruokakauppa

Kolumni

Ilkka Koskinen

Pehulaan viime viikolla avattu uusi Ruokavarasto otti näyttävän alun. Avaamista edeltävänä päivänä lähiseudun talouksiin jaettiin kaksi kappaletta ruisleipiä. Olihan se mieleenpainuvampi tapa mainostaa kuin tavanomainen räikeänvärinen mainoslehtinen. Pehulan sisäänajoteillä on vieläkin jäljellä Ruokavarastoon opastavat kyltit ja Pehulaan on ilmestynyt ilmeisesti pysyväksi tarkoitettu, räikeästi ympäristöönsä sopimaton valomainos keskeiselle paikalle.

Ruokavaraston ilmaantuminen lisää ainakin kilpailua, mikä ei ole Äetsässä viime aikoina kukoistanut. Mikäli yksi kauppa saa lähes monopoliaseman, alkavat hinnatkin kohota yllättävän paljon. Silti tavara on sitä samaa kuin ennenkin. Tämä saattaa kääntää rahavirrat poispäin omasta kotikunnasta. Ja palvelujen määrä vähenee entisestään.

Eri asia taas on, kuinka pitkään Pehulan kokoisessa taajamassa menestyy kolme elintarvikeliikettä. Ehkäpä joku joutuu lopettamaan kannattamattomana, vaikka kaikilla varmasti onkin omat vakiasiakkaansa. Ainakaan ihmisiltä ei voi nyhtää suuria summia elintarvikkeista, joten toivottavasti Äetsästä löytää tulevaisuudessakin hyvät valikoimat ja sopivat hinnat.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top