MAINOS

Listeriasekoilua

Kolumni

Samuli Kinnari

Tällä viikolla listeriabakteeria löydettiin Mouhijärven osuusmeijerin puolen kilon voipakkauksista. Maabakteeri on terveille ihmisille vaaraton. Siitä huolimatta sitä ei kuuluisi olla meijerituotteissa.

Bakteerilöydökset ovat vaikuttaneet positiivisella tavalla meijereiden omavalvonnan tehostumiseen. Valitettavaa kuitenkin on ikiaikaisen noidankehän toistuminen listeriahysteriassakin. Ennen toimintaa pitää tapahtua jotain ikävää. Tällä kertaa herättiin jälleen liian myöhään.

Listeriabakteerin yleinen esiintyminen ja vaarattomuus ei oikeuta meijereitä lipsumaan omasta valvonnasta. Pikemminkin valvontaa tulisi entisestään tehostaan myös julkishallinnon taholta. Hygienia on herkässä meijerituotannossa ensiarvoisen tärkeä asia.

Mouhijärven osuusmeijerin listerialöydössä kummastuttaa tiedonkulun hitaus. Ensimmäisenä bakteerihavainnosta kertoi tamperelainen maakuntalehti, sähköiset mediat tulivat vuorokauden verran jälkijunassa. Jollain asemalla pantattiin tietoa.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top