ILMOITUS

Tilaisuus vaikuttaa

Kolumni

Samuli Kinnari

Eduskuntavaalit järjestetään huomenna sunnuntaina. Monet äänioikeutetut ovat kantaneet kortensa kekoon jo ennakkoon, mutta epäröivienkin joukko on suuri. Uurnalle kannattaa lähteä, vain sillä tavoin voi osallistua päätöksentekoon.

Ihmisten kiinnostus politiikkaan on laimahtanut. Äänestäminen on menettänyt suosiotaan ja alamäen on povattu jatkuvan. Samalla demokraattisuus kyseenalaistuu. Kun äänestämisestä laistetaan, ei kunnioiteta kansalaisvelvollisuuksia eikä myöskään vaikutusmahdollisuuksia.

Valitettavasti edelleen lähiseudullakin kytee alemmuudentunne. Kahvipöydissä yhteiskunnan ongelmista natistaan kilpaa ullakon kattoparrujen kera, mutta äänestämään ei uskaltauduta. Ikävät tavat periytyvät ja mökkiytyneiden puolue saa sukupolvi toisen perään yhä enemmän jäseniä. Kaupungit kulkevat samaan aikaan avoimuuden polkuja, joten maaseudun nuupahtaminen on täysin odotettua.

Poliittinen passiivisuus on ottanut tuulta jo vuosikymmenien ajan. Parikymmentä vuotta sitten aatteellisuus vaipui unholaan ja tilalle tuli tyhjiö. Nykyisin poliittiseen organisaation kuuluvia tuijotetaan kulmat kohollaan ja varsinkin pieniin ryhmiin uskovien vakaumusta ihmetellään. Aktiiviset kansalaiset leimataan liian herkästi, ilman perusteluita. Arvostelu tarvitsee tuekseen faktoja, joiden hankkimiseen nukkuvien liiton rahkeet harvoin riittävät. Todellisen sanansäilän heittelyn ymmärtäisi, mutta pelkkä kummastelu on omituista.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top