MAINOS

Pääsiäisen aikaan

Kolumni

Mika Hyssi

Pääsiäisenä koulujen käytävät hiljentyvät. Monen kokoiset ja näköiset koululaiset ryntäävät koulun ovesta ulos. Neljä ihanaa, kokonaista päivää ilman koululaitosta. Myös opettajat ja koulun muu henkilöstö kaipaa lepoa. Pidennetty viikonloppu on tervetullut.

Pääsiäisenä on aikaa levätä. Miettiä niitä näitä ilman pakottavaa tarvetta tehdä jotain. Voi rauhassa löhöillä olohuoneen sohvalla ja antaa elimistön rauhoittua.

Pääsiäisenä ihmiset koristelevat talojaan. Olohuoneesta ja keittiöstä löytyy rairuohoa, oikeista kananmunista tehtyjä erivärisiä pääsiäismunia ja tusina keltaisia tipuja.

Pääsiäinen on yhteiselon aikaa. Perheet ovat kerrankin yhdessä. Syödään maittavia ruokia ja välipalaksi mämmiä. Rairuohon seasta lapset löytävät kukin oman pääsiäismunansa. Paperi revitään nopeasti suklaisen munan ympäriltä ja puraistaan siitä palanen. Sisältä löytyy yllätyslahja. Pieni mutta mielenkiintoinen. Isä ja äiti katselevat huokaisten lastensa iloisia silmiä. Niin pieni ihminen, mutta niin suuria tunteita.

Toivotan koko Sopulin toimituksen puolesta kaikille lukijoille erittäin rauhallista ja mukavaa pääsiäistä!

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top