MAINOS

Tiedotusvälineen ylilyönti

Kolumni

Samuli Kinnari

Muhevat jutut kiinnostavat yleisöä. Sensaatiomaisen journalismin purevuus tiedetään myös mediataloissa. Yleisradio liioitteli Huittisten viime viikonloppuisia tulvia rajusti.

Uutispula lienee yksi peruste raportoida satakuntalaiskaupungin vetisistä pelloista. Kauempana asuviin vedenpaisumuksen aiheuttama evakuointivaara saattoi mennä täydestä. Lähiseudulta kuitenkin alkoi kajahdella epäileviä kommentteja heti tuoreeltaan. Alkuviikolla palolaitoskin odotetusti rukkaili Ylelle annettuja lausuntoja. Valtakunnallisen mediatalon maakuntaradio jatkoi hehkutusta kummastelusta huolimatta.

Yleisradion aktiivinen pureutuminen Huittisten tulviin saattoi aiheutua osaltaan paikallisen kaapelitelevisiosedän kyhäilemästä uutisnauhasta. Spotin kulkeutumisessa Yleen ei välttämättä ole mitään omituista, mutta näkökulma kenties oli ylisuppea.

Huittisten tulvatilanteesta hehkuttaminen teki Yleisradiosta muutamaksi päiväksi vitsin. Ihmisen muisti on lyhyt, mutta näyttipä vesittynyt tiedotus ainakin valtakunnallisen median epätäydellisyyden. Epäonnistunut jankkaaminen kertoi Yleisradiossakin vellovasta lapsenomaisesta innostuksesta ja riskien ottamisesta. Tiedotusvälineet pyrkivät kertomaan totuuden, mutta usein paikkansa pitäviä versioita löytyy yhtä paljon kuin kertojia. Oikeastaan ylilyönnistä oli hyötyä.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top