MAINOS

Roskaaja on typerä

Kolumni

Samuli Kinnari

Äetsän kunnan keväiset siivoustalkoot järjestetään ensi viikolla. Tienpiennarten ruopsuttaminen mukisematta kertoo roskauksen saaneen hiljaisen hyväksynnän. Ruokottomat ojanpohjat on hyvä siivota, mutta myös likaajat tulisi saattaa vastuuseen tekosistaan.

Valitettavasti suomalainen ympäristöajattelu ei vaikuta suosivan siisteyttä. Karkkipapereiden ja oluttölkkien nakkeleminen nurmikoille koetaan aivan normaaliksi ja oikeutetuksi. Paikallisen asukkaan silmä tottuu maisemaan, mutta vieras katsoo tantereita toisesta vinkkelistä.

Tienvarsien epäsiisteyteen on vaikuttanut myös kehittymätön julkinen palvelu. Roskapönttöjä ei ole juuri muualla kuin kauppojen ovenpielissä. Kuntien tulisikin edistää siisteyttä sijoittamalla jäteastioita paikkoihin, joissa ihmisiä liikkuu. Pitää myös muistaa, että roskapöntöt eivät tyhjene itsellään.

On hyvin valitettavaa, ettei roskaamisen haitallisuuteen todella viitsitä paneutua. Keväisten siivoustalkoiden aikaan heräävä keskustelu kuihtuu jälleen vuodeksi.

Koiranulkoiluttajien olisi aika ottaa itseään niskasta kiinni ja huolehtia lemmikkiensä jätöksistä. On kummallista, että hännänheiluttajien nuoran perässä juoksevat edes viitsivät väittää siivousvelvollisuuttaan vastaan. Ehkäpä heidän asenteensa on paras peili kuvaamaan yhteiskunnan käsitystä puhtaasta ympäristöstä.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top