MAINOS

Puhdas ilma hellii hönkäilijää

Kolumni

Samuli Kinnari

Päättyvä viikko on tarvottu läpi astma mielessä. Päivien aikana puhtaan ilman merkitystä on ruodittu myös Vammalassa. Raikas tuulahdus on terveellekin miellyttävä kokemus.

Hengitysilma on Suomen kaupungeissa ajoittain huonolla tasolla. Yleensä ilmanlaatu kuitenkin pysyttelee tyydyttävänä. Raikkaampaa voisi olla, jos puhdasta hengitysilmaa arvostettaisiin enemmän. Kun massiivisiin ilmansaastemääriin kiinnitetään huomiota, tullaan ohessa onneksi kampanjoimaan myös miellyttävämmän hönkäilyn puolesta. Raikkaassa ilmassa ei leiju maantiepölyä eikä baarikaverin tupakansavuja. Puhdas hengiteltävä on pakokaasuvapaata laatutavaraa.

Erityisesti astmaatikoille puhtaalla ilmalla on suuri merkitys. Sairaudesta kärsii maassamme yhä useampi. Kenties allergiaoireiden kanssa painivien runsaasta määrästä johtuen puhtaan ilman arvokkuus yritetään viimein tunnustaa. Valitettavan paljon on kuitenkin ehtinyt tapahtua ennen kurssin käännöstä. Hometaloja on pyntätty hyvällä vauhdilla ja ulkona lentelee muutakin kuin perhosia.

Puhdas ilma on kirkkaaseen pohjaveteen verrattava aarre. Tuulet eivät tunne rajoja, joten hengityksen luonnistumisesta vailla ongelmia tulee huolehtia kansainvälisesti. Yhteiskuntien välillä on vielä asenne-eroja eikä valistus ole pahasta pohjolassakaan. Tiedon tärkeyden on tämäkin viikko todistanut.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top