MAINOS

Paikallisessa kesässä huhkitaan

Kolumni

Samuli Kinnari

Vuoden lämpimin ja valoisin aika on aluillaan. Tämä kesä on Äetsän seudulla toimeliasta aikaa. Toivottavasti suvesta tulee sellainen, jonka sen haluamme olevan.

Tyrvään Pyhän Olavin kirkolla paiskitaan töitä. Talkoot jatkuvat, vaikka ne jo kerran saatettiinkin päätökseen. Tekijöiden tarmoa voi vain ihailla. Heitä kirkon tuhonnut tulipalo ei saanut lannistumaan. Rautaveden rannalla käy kova vilske. Paanupuut odottavat syksyllä täyteen vauhtiin pääsevää veistourakkaa, kirkon kiviseinät on jo kunnostettu ulkoa. Reilun parin vuoden kuluttua pitäisi olla aika juhlia.

Kesä on täynnä tapahtumia. Äetsän Messut keräävät väkeä Finnish Chemicals Oy:n urheiluhallille tässä viikonvaihteessa. Kiikoisten Purpurit tanssittavat heinäkuussa ja Vammalan Markkinat tarjoavat monenlaisia elämyksiä elokuussa. Kesäteattereissa voi nauttia paikallisten taitajien panostuksesta. Kaikki suvitapahtumat vaativat onnistuakseen yleisön. Lähiseudun rientoihin kannattaakin osallistua, sillä kyläjuhlat ja muut karnevaalit muodostavat tärkeän osan maaseudun ilmapiiristä.

Täydellistä kesäsäätä tuskin saamme, sillä joku haluaa paistatella auringossa kun taas toinen katsella sadepisaroiden putoilemista. Suven mentyä aika kuitenkin kultaa jälleen muistot ja mielessä ovat vain tärkeimmiksi koetut hetket. Mukava kesä lieneekin säidensä suhteen tasapainoinen.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top