MAINOS

Turvallisuus on tärkeää

Kolumni

Samuli Kinnari

Vammalassa Sylvään yläasteen teknisen työn tiloissa alkaa odotettu remontti. Kaupunki on varannut töihin rahaa tämän vuoden talousarviossa. Tiloissa havaittiin puutteita jo kuukausia sitten pidetyssä työsuojelutarkastuksessa.

Koulujen tilojen ja laitteiden turvallisuus on ensiarvoisen tärkeää, koska oppilaitoksissa luodaan perusta nuorten tulevalle käytökselle. Mikäli käsityöluokissa viitataan kintaalla turvalaitteiden asianmukaiselle käytölle ja laitteiden oikeaoppiselle hyödyntämiselle, jatkuu huono kierre pitkälle tulevaisuuteen. Kuulosuojainten ja muiden varusteiden käyttäminen saattaa vaikuttaa äkkiajattelemalla turhalta, mutta kertautuessaan sukupolvelta toiselle piittaamattomuus ottaa ylivallan järkevästä käytöksestä. Ihmiset ovat yksilöitä, joiden tempauksia on mahdollista rajoittaa vain säännöillä.

Kaikkein tärkeintä koulujen teknisen työn tiloissa huhkittaessa on virheriskin minimoiminen. Turvalaitteita ei pitäisi ajatella välttämättömänä pakkona vaan pelastusrenkaana. Valitettavasti yleinen ajattelumalli kuitenkin suosii oman edun hylkäämistä. Tyypillisesti sorvien ääressä kapuloita surraavat koululaiset vaarantavat mieluummin oman terveytensä kuin asettavat suojalasit päähänsä.

Henkilösuhteet ja turvallisuus kulkevat käsikkäin. Huolellisuuden tahallisen unohtamisen taustalla piilee pelko oman persoonan nolaamisesta. Onneksi ihmisellä on omatunto, joka joskus toimii.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top