MAINOS

Karmea takaisku

Kolumni

Samuli Kinnari

Finnish Chemicals Oy:n Äetsän tuotantolaitoksilla sattui keskiviikkoiltana valitettava onnettomuus. Reaktorirakennuksen räjähdyksessä sai surmansa yksi tehtaan työntekijä. Turma on pahin Kokemäenjoen rannalla sijaitsevilla tuotantolaitoksilla vuosiin tapahtunut.

Onnettomuudella on hyvin voimakkaat vaikutukset myös Finnish Chemicals Oy:n julkisuuskuvaan. Vuosia yritys on joutunut ainakin jossain määrin tekemään työtä nyt jo loppuneeseen kloorintuotantoon liittyvien ennakkoluulojen hälventämiseksi. Seudun aktiiviselle luontoväelle tehdas on kuitenkin aina perusteettomasti merkinnyt vaarallista loukkoa.

On selvää, että kemianteollisuudessa riskit ovat kenties suuremmat kuin monella muulla alalla. Äetsän seudun taloudelle Finnish Chemicalsin kaltaisen suuryrityksen pysyminen paikkakunnalla on tehnyt ainoastaan hyvää. Yritys on yksi pienen pitäjän suurimpia työllistäjiä. Finnish Chemicalsin ansiosta toisella sadalla äetsäläisellä on luotettava työpaikka.

Toivottavasti valitettavan onnettomuuden jälkipuinti ymmärretään tiedotusvälineissä säilyttää hyvän maun mukaisissa mitoissa. Turha pyykkääminen saattaa sotata eikä puhdistaa. Järkytyksestä toipumista ei edistetä hörhöilemällä.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top