Mainos

Mainos - Satapirkan Tuholaistorjunta

Kiinnostus yhteisiin asioihin on lopahtanut

Vanhat mielipiteet

Europarlamenttivaalien äänestysinnottomuus todisti viimeistään, että passiivisuus on kahmaissut suomalaisista otteen. Demokraattisuus ei enää toimi, kun reippaasti yli puolet kansalaisista ei kerro mielipidettään. Hiljentyneestäkin kansanosasta varmasti löytyy tulevaisuudessa asiantuntevia arvostelijoita.

Erittäin vaarallisen ajattelumallin esittää Tiina Hämäläinen Tyrvään Sanomien Tällä kerralla -palstalla torstaina. “Ei EU-vaalien huono äänestysprosentti kansalaisen vika ole”, Hämäläinen sanailee. Uurnilla käymättömyys on kuitenkin todellisuudessa juuri jokaisen hiljentyneen äänioikeutetun syytä. Vaikka tiedotusvälineissä eurovaalit jäivät muiden uutisten jalkoihin ja myös meppitarjokkaiden itsemarkkinointi oli lapsenkengissä, tarjoutui kansalaisille mahdollisuus hakea tietoa. Äänestysinnottomuuden yhteydessä julki tuotu mediariippuvaisuus on pelkästään haitallista. Tiedotusvälineiden tuuppaamat sanomat ovat kaikkien muiden viestien tavoin yksittäisiä näkemyksiä. Täydellistä totuutta eivät mediatkaan löydä koskaan, josko edes haluavat etsiä.

Toivottavasti suomalaiset muistavat äänioikeutensa seuraavissa vaaleissa paremmin. Alhainen uurnillavierailuprosentti on sekä demokratiaa tuhoava että kansallista häpeää tuottava. Perinteisestihän pohjoinen kansa on mielletty ahkeraksi, osallistuvaksi ja työteliääksi.

Mainos

Mainos - Samuli Kinnari

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.
Scroll to top