MAINOS

Totuus on kaikille oma

Kolumni

Samuli Kinnari

Lehtemme linjaa arvostellaan aina ajoittain yltiöpoleemiseksi ja turhan kriittiseksi. Meitä on myös toistuvasti syytetty valehtelusta, vaikka perusteita väitteidemme kumoamiseksi vastapuoli ei ole osannut esittää. Lisäksi saamme hyvin paljon selkeästi vihamielistä palautetta.

Sopulin päätoimittajana vastaan journalistisesta linjastamme koko julkaisumme osalta. Toimintatapoihimme ei kuulu valikoitu kumartelu. Itse en olu vastuutani koskaan kiistänyt. Rahoituspohjamme ansiosta mainosmarkkojen ropiseminen ei ohjaa kirjoitteluamme. Kaupallisuus on pilannut valitettavan monen hyvän lehden käsityksen puoluettomuudesta. Ajoittain vaikuttaakin siltä, että juttujen sisältö useissa medioissa päätetään mainosmyynnissä.

Lukuisille palautetta meille toimittaneille tahoille käsitys oikaisun julkaisemisesta on epäselvä. Joitakin kertoja toimitustamme on jopa pyydetty laatimaan korjauksia subjektiivisten käsitysten pohjalta. Pelkkä mielipide-ero ei velvoita lehteä julkaisemaan oikaisua. Luonnollisesti selkeiden virheiden korjaaminen alkuperäistekstiin liittyvälle taholla on annettava mahdollisuus. Satunnaisesti olemmekin tarjonneet oikaisuoikeuden käyttämistä, mutta toinen osapuoli on jättänyt asian käsittelyn.

Paikallisen tiedonvälityksen vaikeus aiheutuu pienistä piireistä. Valitettavasti eroa ihmisen ja hänen tekemistensä välillä ei aina kyetä hahmottamaan.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top