MAINOS

Satakunnan Kansansoutu on positiivinen koitos

Kolumni

Samuli Kinnari

Tässä viikonvaihteessa Kokemäenjoella tapahtuu. Satakunnan Kansansoutu sujutellaan Vammalasta Poriin. Vesistöretki on hyödyllinen yhteishengen luoja.

Vuosien saatossa Satakunnan Kansansoutu on paisunut tuhansien veneilijöiden tempaukseksi. Vesistöretki on näinä aikoina harvinainen tapahtuma. Jo rannalla soudun etenemistä tarkkaillessaan voi aistia yhteen hiileen puhaltamisen mahtavan voiman. Vesi yhdistää jokaista venekuntaa. Tuntemattomiakin autellaan rantautumisessa.

Mukavuudestaan huolimatta myös Satakunnan Kansansoutuun on iskenyt ikävä lieveilmiö. Alkoholi on valitettavalla tavalla tuppautunut mukaan vesistöretkeen, eikä kohenna tapahtuman ainakin kuvitteellista luontoläheisyyttä. On tietenkin aivan turhaa lähteä kieltämään ihmisiltä tuliliemen kanssa läträämistä, pikemminkin on syytä vedota asenteisiin. Ilmeisesti me suomalaiset olemme hyvin tyhmiä, itsekurittomia ja heikkoja ihmisiä.

Toivottavasti hellekausi hellii Satakunnan Kansansoudun venekuntia. Heiluttajia varmasti rannoilla riittää, kun kilometrien mittainen letka valuu kohti päämääräänsä. Vesistöretki on yksi pienistä sisunosoituksista.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top