MAINOS

Paikallinen 4H-yhdistys voi huonosti

Kolumni

Samuli Kinnari

Vammalan-Äetsän 4H-yhdistys on ajautunut taloudellisiin vaikeuksiin. Ongelmista johtuen organisaatio on pakotettu miettimään toimintaansa uudelleen. Lähiaikoina ainakin Vammalan Kauppakujalla toimiva 4H-puoti pistää ovensa säppiin.

Taannoin paikallinen 4H-yhdistys menetti tärkeän kunnallisen toiminta-avustuksen. Inhimillisestä erehdyksestä johtuen Äetsän kunnalta anottu summa jäi saamatta. Yhdistys havitteli 15 000 markan avustusta.

Taloudellisten vaikeuksien lisäksi 4H-yhdistyksen julkisuuskuva on omituinen. Organisaatiolla on kerhojen lisäksi esimerkiksi nuorten työpalvelu. Vaikka toiminnassa on mukana useita ihmisiä, monille yhdistyksen tarjonta on jäänyt vieraaksi. Tiedotukseen kannattaisikin panostaa entistä suuremmalla tarmolla.

Toivottavaa olisi, että Vammalan-Äetsän 4H-yhdistys saisi taloutensa kuntoon ja toiminta voisi jatkua ainakin nykyisessä laajuudessaan. Rahatilanteen saneeraaminen on varmasti suuri urakka ja vyötä on kenties laitettava tiukemmalle. Samoista ongelmista ovat kärsineet monet muutkin julkisen rahoituksen turvin elävät yhdistykset.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top