MAINOS

Ystäville hyvästit

Kolumni

Mika Hyssi

Elokuussa Äetsän koulut avaavat ovensa jo syysväsymystä poteville oppilaille. Kuudesluokkalaiset siirtyvät peläten ylä-asteelle monneiksi ja entiset yhdeksäsluokkalaiset menevät lukioon tiedonjanoa sammuttamaan tai ammattikouluun.

Kuluvan vuoden ylioppilaat suunnistavat korkeakouluihin ja yliopistoihin. Toiset pääsevät sisään, toiset odottavat parempaa onnea. Jotkut tahtovat tavallisen ammatin ja saattavat suunnistaa ammattikoulun penkille.

Monet haluavat mahdollisimman kauas omasta kotikunnastaan. Kunta on heille liian pieni ja tuttu. Monet ystävät ja tutut jätetään unholaan ja siirrytään uusille apajille. Uusia ystäviä löytyy kaikille varmasti, mutta vanhojakaan siteitä ei tulisi unohtaa.

Kenties pieni välimatka tekee hyvää ystävyydelle. Se kannustaa etsimään uusia ja erilaisia kavereita ja arvostamaan vuosia kestäneitä ystävyyssuhteita.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top