ILMOITUS

Yhteiskunnassa on virhe

Kolumni

Samuli Kinnari

Muutaman vuoden aikana suomalaisessa tapakulttuurissa on tapahtunut käsittämättömiä muutoksia. Väkivalta, yleinen levottomuus julkisilla paikoilla ja näkyvä päihteiden käyttö ovat lisääntyneet. Huonoille poluille ovat hairahtuneet erityisesti nuoret.

Maaseudullakaan ei eletä enää pumpulissa. Nuorison muuttuneet tavat näkyvät myös Äetsässä ja Vammalassa sekä kummallisena käytöksenä että välinpitämättömyytenä yhteistä omaisuutta kohtaan. Lisääntyneet järjestyshäiriöt lähiseudun oppilaitoksissa ovat arkipäivää.

Valitettavasta kehityksestä ei kuitenkaan pidä osoitella kouluja. Alaikäisten tekemisistä on täysi vastuu vanhemmilla, joista harmittavan suuri osa on unohtanut kasvattajan velvollisuudet. Syytä sopii ihmetellä. Joka tapauksessa vanhempien sielunelämä väistämättä kyseenalaistuu, kun 15-vuotias tyttölapsi viettää viikonloppunsa räkäkännissä kadulla.

Rappioaallon seuraukset eivät vielä näy yhteiskunnan hallintotasolla. Nykyteinitkin ovat kuitenkin aikanaan aikuisia. Siihen päivään kannattaa suhtautua varauksellisesti.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top