MAINOS

Paikallislehdet kehittyvät hitaasti

Kolumni

Samuli Kinnari

Suuret sanomalehdet ovat jo ansiokkaasti ryhtyneet hyödyntämään kehittyneen tietotekniikan tarjoamia mahdollisuuksia. Esimerkiksi Helsingin Sanomilla ja Cityllä on toimivat nettisivut, joiden säännöllinen päivitys lisää kiinnostavuutta entisestään. Paikallislehdet sen sijaan pitävät perää. Sivuyritelmiä on olemassa, mutta hiljalleen pitäisi vakavoitua.

Vammalan seudun paikallisjulkaisuista ainoastaan Sopuli on pystynyt vastaamaan kehityksen heittämään haasteeseen lukijoita kiinnostavalla tavalla. Verkkolehtemme on jo lähes puolentoista vuoden ajan toiminut sähköisenä tietolähteenä alueemme asioista kiinnostuneille. Maksuttomana palveluna tarjoamme sivullamme vieraileville myös viikoittain ilmestyvän sähköpostijulkaisun. Muut seudun paikallislehdistä ovat tyytyneet mainosluonteiseen verkkolehteen. Käytännössä linjaus tarkoittaa harvoin päivitettävää näkymää, jonka ajankohtainen kiinnostavuus on nollassa.

Netin hyödyntämättömyys johtuu sekä taloudellisista tekijöistä että pelosta. Valitettavasti verkon ja paperin taistelusta horistaan edelleen joutavia, vaikka todellisuudessa sähköiset julkaisut eivät aja perinteisten printattujen ohitse ainakaan yhdessä yössä. Muutoksen suuntaa ei kukaan varmuudella tiedä, mutta perusteeton polvien tutisuttaminen on tyhmyyttä.

Paikallislehdet ovat perustelleet jättäytymistään aktiivisen nettijulkaisemisen ulkopuolelle mm. ulkopaikkakuntalaisten vähäisellä kiinnostuksella sivuja kohtaan. Selitys on turha, sillä juttujen kiinnostavuus riippuu niiden kirjoitustavasta. Kaikki uutiset ovat jossain paikallisia.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top