Vastuu on vaikea kantaa

Kolumni

Samuli Kinnari

Tämän vuoden käynnissä ollut Nuoriaetsa-net -projekti on jäänyt aikataulustaan jälkeen. Hankkeen tarkoituksena on Pirkanmaanliitolle toimitetun avustushakemuksen mukaan ollut Internetin palvelujen kehittäminen, verkon välityksellä tapahtuvan kommunikoinnin lisääminen ja atk-aiheisen koulutuksen järjestäminen. Projekti työllistää puolipäiväisesti kolme paikkakuntalaista nuorta.

Nuoriaetsa-netin rahoitus koostuu Pirkanmaanliitolta, Äetsän kunnalta ja yksityistahoilta saaduista avustuksista. 188 000 markan potista suurin osa on kilahtanut maakuntatasolta. Avustushakemuksessa projektin tavoitteiksi mainitaan ilmaisen sähköpostiosoite- ja kotisivumahdollisuuden tarjoaminen jokaiselle Suomen nuorelle, palvelujen kehittäminen verkkoon, Äetsän kunnan tunnetuksi tekeminen, Pirkanmaan ja etenkin Äetsän markkinointi vahvoina yrittäjäalueina palveluhakemistoa keräämällä sekä pienten ja keskisuurten yritysten esille tuominen. Asiakirja lupaa palvelujen olevan kaikkien käytössä tämän vuoden huhtikuussa.

Kauniit sanat eivät ole soineet toteen. Nuoriaetsa-netin lupaamat palvelut odottavat edelleen hyllyllä. Myös avustushakemuksessa mainittu ja paikallislehdistössä viime syksynä toitotettu nettikahvilatoiminta on nuupahtanut, ennen kuin ehti alkaakaan. Projektista vastaavat ovat törkeällä tavalla laiminlyöneet velvollisuutensa. Erityisen kuralla on hankkeen itsensä markkinointi.

Nuoriaetsa-netin myötä Äetsä on saanut syyttä suotta roppakaupalla huonoa julkisuutta. Valitettavasti hanke henkilöityy tietämättömissä toriparlamenteissa vahvasti kuntaan, joka on ollut mukana lähinnä rahoittajatahona. Projekti jatkuu tämän vuoden loppuun.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Tuoreimmat

Scroll to top