MAINOS

Puuhalan kahakka kuvastaa

Kolumni

Samuli Kinnari

Nuorison ala-arvoiset käytöstavat ovat viime kuukausina nousseet ajoittain puheenaiheeksi. Valtakunnalliseen keskusteluun hyvää puhtia toi Helsingin Sanomien elokuun Kuukausiliitteessä julkaistu kuvaus tyttöjengistä. Peli porukoissa on kovaa. Armottomuus näkyy ja kuuluu. Aiheesta ei kuitenkaan ole puhuttu tarpeeksi, koska valitettava kehitys jatkuu edelleen.

Äetsän seudulla tuorein näyttö nuorisojoukon levottomuudesta saatiin pari viikkoa sitten perjantaina. Puuhalassa pidetty disco meni hulinaksi, eikä poliisikaan tahtonut saada väkijoukkoa aisoihin. Julkinen omaisuus kärsi vahinkoja. Syytä moiseen mellakointiin voi vain ihmetellä. Ehkä järkevää selitystä ei osaa kukaan antaa. Ongelmien alkuperästä huolimatta vanhemmilla on velvollisuus huolehtia lapsistaan. Suuri osa kasvattajista on kuitenkin törkeällä tavalla laiminlyönyt vastuunsa.

On erittäin huolestuttavaa, että nuorten kummalliseen riehumiseen suhtaudutaan kevytkenkäisesti. Kaduilla iltaisin vaeltelevat joukkiot aiheuttavat ilkivallallaan paitsi aineellista vahinkoa myös pelkoa. Vanhempien pitäisikin miettiä, potkiiko yhteiskuntakelpoinen kansalainen puhelinkioskeja tai haistattelee jokaiselle vastaantulijalle. Suuret ongelmat sikiävät pienistä ja kerran alkanutta toimintaa on hankala rajoittaa.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top