MAINOS

Aamiainen opinahjoihin

Kolumni

Samuli Kinnari

Vielä jokunen vuosi sitten Äetsänkin kouluissa tarjottiin oppilaille välipalaa. Hiljalleen käytäntö kuitenkin hiipui kustannussyistä. Turussa koululaisille ryhdytään kauppaamaan aamiaista, koska monet pulpetinkuluttajat ovat varsinkin maanantaisin väsyneitä. Kokeilu on askel eteenpäin.

Kouluruokailu sinällään ei suuria uudistuksia kaipaa. Useissa opinahjoissa tarjottava ruoka on maittavaa ja sitä saa tarpeeksi. Perinteisen tarjonnan rinnalle kuitenkin sopisi kehitellä jotain uutta. Esimerkiksi välipala- ja juoma-automaatit varmasti olisivat tervetulleita kaikkien koulujen käytäville. Lisäksi ruokalan yhteydessä voisi toimia kahvila, josta saisi purtavaa tuhdimmankin nälän tyydyttämiseen. Jostain syystä innovointi on vasta nyt alkamassa.

Äetsän yläasteella ja lukiossa kehitys on kulkenut mukavasti eteenpäin. Kummankin samassa kiinteistössä toimivan koulun oppilaskunnat ovat pyörittäneet menestyksellisesti kioskia jo vuosien ajan. Lisäksi lukiolaiset perustivat pari vuotta sitten kahvilan. Palveluista on luonnollisesti hyötyä koko talon väelle ja samalla koululaiset oppivat nykyaikana tärkeää yrittäjämäistä ajattelua.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top