MAINOS

Autuus löytyy ympyröistä

Kolumni

Ympyrävillitys on vallannut Suomen. Siltä ainakin tuntuu, kun pyörittää autoaan toinen toistaan pienempien ja mahdollisimman huonosti tarkoitukseen sopivien liikenneympyröiden lävitse.

Malliesimerkki erittäin epäonnistuneesta ratkaisusta ovat Kiikan keskustan kaksi pyörylää. Jos ympyrä ei kunnolla paikalle sovi, niin miksi sellainen on siihen väenväkisin tungettava? Miksi suora tie on väännettävä kiemuralle ja selkeä risteys muutettava hankalaksi?

Odotan mielenkiinnolla talviliukkaita, kun ulkokurviin kallistetuissa ympyröissä pyörien yritän päästä määränpäähäni. Onneksi en ole rekkakuski. Ei käy kateeksi.

Väkisin yhteenliitetyssä kunnassa on tietysti mukavaa, että jotain panostusta ja kehitystä (tai ainakin yritystä) tulee välillä Kiikankin puolelle, ainaisen Keikyän kehittämisen sijaan, mutta ei silläkään voi puolustella epäonnistuneita liikennejärjestelyitä.

Saa nähdä kuinka kauan kuluu, kun ympyrät vähin äänin poistetaan ja uutuutena paikalle rakennetaan T-risteykset, liikennesuunnittelun uusinta teknologiaa…

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top