MAINOS

Korttikansaa

Kolumni

Mika Hyssi

Pankkikortti, ajokortti, KELA-kortti, kirjastokortti, iso määrä kauppojen bonuskortteja. Tyhjät rahapussimme näyttävät mukavan pulleilta, kun kaikki eriväriset ja -kokoiset kortit on saatu mahdutettua muuten niin kompaktiin rahapussiin. Onko tämä kaikki todellakin tarpeellista?

Tietokoneistuvan maailman vitsauksia ovat erilaiset muovikortit. Jokaiselle kaupparyhmällä on omansa. Kaikille osapuolille edullisinta olisi tehdä yhteinen kortti, johon ihmiset saisivat vapaasti valita haluamansa toiminnot ja myöhemmin lisätä uusia tai poistaa kortistaan tarpeettomia palveluita. Korttien lukulaitteita jouduttaisiin hieman viilaamaan, mutta se helpottaisi myös kassaneidin työtä: “Onks sulla meidän bonuskorttii? Tää ei kyl käy, ku toi kone piippaa heti et beibi, no way.” Paljon mukavampi olisi kassalla kysellä asiakkaan kolme kuukautta vanhasta Siiri-lapsestaan taikka antaa hyviä kauneusvinkkejä.

Ehkä olen optimisti, mutta uskon korttien yhdistyvän seuraavan viiden vuoden aikana. Hyvästit korttipinoille!

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top