MAINOS

Piratismille takapakkia

Kolumni

Mika Hyssi

Maanantaina laittomia ohjelmistokopioita vastaan taisteleva Business Software Alliance, BSA, sai erävoiton. Korkein oikeus tuomitsi BBS-palvelua, purkkia, pyörittäneen henkilön tekijänoikeusrikoksesta vankeuteen ja hyvittämään rikostaan rahallisesti lähes miljoonalla markalla. Henkilö pyöritti sähköistä palvelua, josta oli mahdollista kopioita laittomia kopioita suosituista markkinoilla olevista ohjelmista vain puhelumaksujen hinnalla.

Tietokoneohjelmistojen rinnalla erityisen suosittuja piratistien keskuudessa on musiikkilevyt. Suosituimmat hitit löytää käytännössä ilmaiseksi Internetin sadoilta MP3-sivuilta.

Piratismia on mahdotonta saada kuriin. Piratismia vastaan taistelevan BSA:n voimat eivät yksinään riitä, mutta sen toiminta antaa toivoa rehellisille ihmisille. Laiton kopiointi on kuitenkin tehty niin helpoksi (alle 2000 markan kirjoittava cd-asema), että nollapiratismi tai edes 50%:n vähennys piraattimarkkinoilla on näillä näkymin hankalaa – ellei jopa mahdotonta.

Piratismia ei voi puolustella millään keinolla. Ohjelmistoja tekevien yritysten tulot pienenevät, mikä aiheuttaa työntekijöiden vähentämistä – mikä taasen heikentää tuotteen laatua.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top