ILMOITUS

Vastuunkantajat

Kolumni

Samuli Kinnari

Kokemäen käräjäoikeus tuomitsi tällä viikolla Huittisten kaupungin maksamaan koulukiusauksen uhrille 70 000 markan korvaukset. Tapaus on Suomessa ensimmäinen laatuaan. Kantajan eduksi tuomitun jutun on arveltu poikivan lisää vastaavia oikeudenkäyntejä.

Yksikin koulukiusauksen uhri on liikaa. Nimittelyä ja fyysistä loukkaamista esiintyy kuitenkin opinahjoissa päivittäin. Koulukiusaamiseen kiinnitetään julkisesta keskustelusta huolimatta todellisuudessa liian vähän voimavaroja. Ongelmasta vaahtoaminen on jäänyt pinnalliseksi yleisönosastokirjoitteluksi.

Herätyskellojen pitäisi soida kouluissa heti, kun joku oppilaista joutuu väkivallan uhriksi. Yleensä syyllinen selviää kevyellä nuhtelulla. Kouluissa käytettävien rangaistusmenetelmien osalta kehitys on kulkenut aivan oikeaan suuntaan. Sopii kuitenkin ihmetellä, miksi oppilaitokset eivät tee poliisin kanssa yhteistyötä. Koulukiusaaminen on usein selkeä rikosasia, jonka tutkiminen kuuluu viranomaisille.

Opinahjoissa sattuvista väkivaltatapauksista on aivan turhaa osoitella sormella opettajien kadonnutta auktoriteettia. Kiusaaja on aina syyllinen.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top