MAINOS

Keskustelu kuivui käsiin

Kolumni

Samuli Kinnari

Koulukiusaaminen nousi Huittisten korvaustapauksen ansiosta julkisuuteen kolmisen viikkoa sitten, mutta hälinä odotetusti laantui. Hienoja ideoita heitettiin jälleen ilmaan oppilaitoksissa tapahtuvan väkivallan ehkäisemiseksi. Toimenpiteiden tasolle ei kuitenkaan edetty.

Tiedotusvälineet kaipaavat mielenkiintoisia ja raadollisia aiheita levitettäviksi. Kiistämätön ja vaiettu tosiasia on, että sensaatiotyyliin naputellut uutiset vetävät parhaiten silmäpareja sanomalehden ympärille. Koulukiusaaminen on kipeä ja ikävä asia, mutta monien toimitusten mielestä vain niin pitkään kuin toimintaa esiintyy. Jälkipyykkikin kiinnostaa tiettyyn pisteeseen asti. Koulukiusaamisesta on tullut tiedotusvälineille kestoaihe, joka on helppo kaivaa esiin aina tarpeen vaatiessa. Kerta toisensa perään löytyy uutta kerrottavaa. Keskustelu on helppo päättää, kun pölyttyneet väkivallan ehkäisykeinot on jälleen kierrätetty yleisön tajuntaan.

Media vaikuttaa tietoisesti ja tiedostamattaan yhteiskunnallisiin tapahtumiin. Aihevalinnoilla pystytään muokkaamaan ihmisten maailmankuvaa. Tiedotusvälineiden tavoitteena on luonnollisesti kertoa näkemänsä totuus ja hoitaa jutut kunnialla. Koulukiusaamisasiassa on menty pahasti metsään.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top