MAINOS

Keskustelu saa jatkua

Kolumni

Samuli Kinnari

Vammalan kaupunki aikoi taannoin sulkea nettisivullaan toimivan Pulinaboxi -keskustelupalstan. Lappu oli tarkoitus lyödä luukulle tällä viikolla. Aktiiviset mielipidekirjoittajat kuitenkin älähtivät ja saivat palstan pelastettua.

Pulinaboxin sulkemista Vammalan kaupunki perusteli asiattomiksi tulkituilla kirjoituksilla. Palstalla on toistuvasti raapusteltu mm. alueen yrityksistä negatiivissävytteisesti niiden oikeilla nimillä. Tekstien pelättiin tuottavan kaupungille kielteistä julkisuutta. Pidemmän päälle totuuden etsiminen monipuolisten mielipiteiden avulla on kuitenkin rakentavampaa kuin surffailijoiden nuoleskeleminen sokerisilla kirjoituksilla.

Vammalan kaupungin toiminta kummastuttaa suunnattomasti. Nettisivulle ei alunperinkään olisi ollut järkevää avata vapaata mielipidepalstaa, mikäli näkökulmia halutaan rajata. Persoonattomia ja yltiöpositiivisia kanavia on jo tarjolla aivan liikaa. Hyviä esimerkkejä ovat useiden lehtien yleisönosastot.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top