MAINOS

Rakas Joulupukki!

Kolumni

Tanja Kallio

Minä halusin kirjoittaa sinulle, koska muutkin kirjoittavat. Yleensähän sinulle kirjoittavat pienet lapset, mutta en välitä siitä. Sinulle tulee varmaan paljon sellaisia kirjeitä, joissa toivotaan suuria määriä erilaisia lahjoja. Tai sitten kirjeissä natistaan jostain puhelimesta, jossa on pieni lasku… Joissain kirjeissä on aivan mahdottomiakin lahjatoiveita. Minä en toivo mahdottomia ja sitä paitsi, toivon vain yhtä lahjaa. Toisaalta tämä minun toiveeni vaatii sinulta, Joulupukki, hiiiieman enemmän käteisvaroja kuin joku Barbie tai Tarzan-lelu.

Olethan joskus kuullut autoista? Niin siis niistä, jotka kulkevat neljällä pyörällä ja syövät bensaa tai dieseliä. Sinähän kuljet poroilla (Petterille terveisiä), mutta olet varmaankin matkoillasi nähnyt autoja. No, minä nyt toivoisin sellaista autoa. Ja helpottaakseni työtäsi olen kirjoittanut tähän ihan tarkat tiedot. Haluaisin sellaisen Ford Mondeon. Tummansinisen ja farmarimallisen. Väristä voidaan keskustella, merkistä ja mallista ei! Jos et millään löydä tummansinistä, voisitko tuoda tummanvihreän tai tumman viininpunaisen (helmiäisväri).

Ajattelepas, että teen osaltani työsi niin helpoksi, toivonhan vain yhtä lahjaa. Ei ole paha. Mutta parahin ystäväni, herra Joulupukki! Jos nyt kuitenkin, jostain kumman syystä, haluat tuoda vain pikkupaketteja, niin tässä pieni ehdotus (olen ajatellut tämänkin): Kun noudat sen Mondeon työpajan tontuilta tai mistä sen nyt haetkin, niin voisit pyytää niitä tonttujasi paketoimaan auton osiin. Siitä saa mukavasti pikkuisia paketteja, kun ensiksi paketoi neljä pyörää (erikseen), sitten ohjauspyörän, korin ja sisälmykset (niistäkin saa monta eri pakettia). Ihan miten Sinä, arvoisa Joulupukki, haluat.

Toisaalta, minä olen kyllä tyytyväinen vain siihenkin jos toisit minulle jostain joulunhengen. Olen huomannut, että joulunhenki on minulta pahasti hukassa. Mistähän sen voisi löytää? Mondeoo jaksan odottaa vaikka ensi jouluun, mutta joulu ei tunnu joululta, jos ihmisellä on jouluhenki hukassa.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top