MAINOS

Oikea valinta

Kolumni

Samuli Kinnari

Vuosituhat vaihtui viime viikonvaihteessa. Kansalaisten tapaan suuri osa Suomen kunnista syyti raketteina tuhottomasti rahaa taivaalle. Äetsä kuitenkin teki poikkeuksen. Kunnan toimesta ei laukaistu yhtäkään paukkua. Ainoa uudenvuodenaaton yleisötilaisuus oli virastotalolla puoliltapäivin. Silloin Pauli Pietilä luki Kuntien Millenniumjulistuksen.

Hälinästä jättäytymisen osasyy on ilmeisesti se, että 1.1.2001 Äetsä täyttää 20 vuotta. Rajapyykkiä onkin tarkoitus juhlia näyttävästi. Kunnanjohtaja Eero Mäki-Tanila on jo povaillut seuraavaan vuodenvaihteeseen kunnon pirskeitä. Rakettien siis pitäisi lentää.

Uudelle vuosituhannelle siirtyminen ilman turhanaikaista pommittamista oli myös Äetsän imagon kannalta hyvä asia. Massatilaisuuden järjestämättä jättäminen todennäköisesti rauhoitti kunnan ilmapiiriä. Sitä todistaa sekin, ettei Äetsässä sattunut vuodenvaihteessa järjestyshäiriöitä. Rauhallinen millennium-juhlinta oli varmasti monen kuntalaisen hiljainen toive.

Äetsässä tehty valinta osoitti rohkeutta ja kaukonäköisyyttä. Tuskinpa yhdenkään suomalaisen kunnan järjestämä uudenvuodenvastaanotto ansaitsisi erikoisuudestaan sädekehää. Identtisiä ja persoonattomia markkinoita kaikki.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top