ILMOITUS

Järkevä päätös

Kolumni

Samuli Kinnari

Kesä koittaa ennen pitkää. Samalla alkaa monenmoisten festareiden kausi. Onneksi maltainen ei kuitenkaan tulevana suviaikana virtaa yhtä hanakasti kuin ennen. Tuotevalvontakeskus nimittäin kieltää kaljateltat lapsille suunnatuista tapahtumista.

Alkoholi on yhteisön ongelma välittömästi, kun nautiskelijalta lähtee mopo käsistä. Monesta tavallisesta tallaajasta tulee kännipäissä tahditon räyhääjä. Häiritsevää menoa ei pitäisi kenenkään joutua katselemaan, varsinkaan massatapahtumissa. Suuri kysymysmerkki on myös festarijuopon sielunelämä. Itsensä nolaaminen ilmeisesti tuottaa hänelle suurta nautintoa.

Vaikkakin festareilla on järjestysmiehet, jää lopullinen siivoustyö yleensä poliisin harteille. Viulut maksaa yhteiskunta. Rocktapahtumilla onkin taipumusta tuottaa enemmän ongelmia kuin hyötyä, taiteellisista nautinnoista puhumattakaan. Musiikin merkityksen vähyys tiedetään lausunnoista päätellen järjestäjäpiireissäkin. “Ei festivaaleja voi järjestää ilman anniskelua”, totesi Ruisrockin tuotantopäällikkö Rainer Koski keskiviikon Ilta-Sanomissa.

Tuotevalvontakeskuksen ylijohtaja Ilkka Suojasalmi on mies paikallaan. Päätös kaljahanojen sulkemisesta vaati puhtia, mutta oli ehdottomasti oikea.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top