MAINOS

Tulokset jäivät laihoiksi

Kolumni

Samuli Kinnari

Viime vuoden loppupuolella Huittisten kaupunki tuomittiin maksamaan koulukiusaamisesta korvauksia Mervi Välimäelle. Tapaus sai tiedotusvälineiden ansiosta runsaasti valtakunnallista huomiota. Samoihin aikoihin myös useat julkkikset tulivat kaapista ulos ja kertoivat omista lapsuuden kauhukokemuksistaan.

Usealta taholta luvattiin, että koulukiusaamisen kitkentään kiinnitetään yhä enemmän huomiota. Oppilaitoksissa ei kenenkään pitäisi joutua kärsimään. Toistaiseksi tulokset ovat kuitenkin olleet vähäisiä. Tänäänkin useat koululaiset ovat joutuneet ikätovereidensa uhreiksi. Joku on saanut lumipallon naamaansa, toisen niskaan on heitetty satuttavia säkeitä. Jälleen kerran.

Kiinnostus koulukiusaamisen vähentämiseen lopahti yhtä aikaa median huomion kanssa. Kehitys oli odotettavissa. Todennäköisesti jonkin ajan kuluttua koulukiusaamisesta kuullaan jälleen, kunhan esiin nousee tiedotusvälineiden näkökulmasta riittävän mielenkiintoinen tapaus. Totuus on raadollinen.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top