MAINOS

Tasa-arvokeskustelut hakoteillä

Kolumni

Samuli Kinnari

Keskiviikkona vietettiin naistenpäivää. Vuosittaisen merkkipaalun juhlimisen yhteydessä pulpahtaa usein pinnalle puhe tasa-arvosta. Yksi vakioaihe on miesten ja naisten sijoittuminen yhteiskunnallisiin ja yksityisen sektorin johtotehtäviin.

Yllättävän usein tasa-arvokeskusteluissa sorrutaan suorittamaan laskutoimituksia. Saatetaan esimerkiksi ynnätä, montako miestä tai naista on jonkin yrityksen hallituksessa. Tuloksista edelleen vedetään sukupuolen perusteella virheellisiä ja kärjistettyjä johtopäätöksiä tasa-arvon toteutumisesta. Valitettavasti lähes kerta toisensa jälkeen kolistellaan pahasti metsään.

Todellisuudessa tasa-arvo pitäisi mieltää mahdollisuudeksi toimia vapaana riippuvuuksista, joille kukaan ei voi mitään. Sukupuoli ja ihonväri esimerkiksi ovat tällaisia seikkoja.

Tasa-arvon toteutumisen oikeaoppinen tarkastelu vaatii tutkimustyön hallintaa. Turhanaikaiset miesten ja naisten lukumäärään perustuvat laskelmat voi jättää huoletta tekemättä. Ynnäilyjen vatkaaminen nimittäin varmistaa sen, ettei kukaan ole koskaan tasa-arvoinen.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top