MAINOS

Parisuhdenvinkkailu omituista

Kolumni

Samuli Kinnari

Lapuan piispa Jorma Laulaja toivoi viime viikolla julkisuudessa, että tasavallan presidentti Tarja Halonen olisi naimisissa. Lausunto on kummallinen. Vaikka presidentti onkin julkisuuden henkilö, on hänellä kuitenkin oikeus yksityiselämään.

Laulajan toivomus tunkeutuu alueelle, joka ihmisille on kaikkein pyhin. Parisuhteen aloittaminen tai avioliiton solmiminen on aina iso askel. Erityisesti seurustelevia, avoliitossa eläviä ja sinkkuja piispan lausunto varmasti kalvaa. Ihmisten luokittelu parisuhteen tyylin perusteella on erittäin törkeää ja loukkaavaa. Avioliitto ei ole välttämättömyys eikä kelpoisuusehto.

Jorma Laulajan mukaan avoliitossa elävä presidentti viestittää ulkomaalaisille, että Suomessa ei kunnioiteta avioliittoa. Lausunnon logiikka on hämärän peitossa. Avioliiton kunnioitus ei aina tarkoita naimisissa olemista. Joskus asia voi olla päinvastoin. Kunnioittaakseen pääministeriä ei itse tarvitse olla pääministeri.

Ajan henkeen sopivalta piispan lausunto olisi saattanut kuulostaa joskus kauan aikaa sitten.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top