MAINOS

Seisovat aiheet

Kolumni

Samuli Kinnari

Kunnallisvaalivuosi on pyörähtänyt mielenkiintoisella tavalla käyntiin. Seudun paikallispolitiikassa pauhataan tuttuun tapaan säästöjen hakemisesta. Äetsässä konsultti nuuski nipistyskohteet, Vammalassa kinataan totutusti kyläkouluista.

Oikeastaan säästöjen huomattavan aktiivinen etsiminen juuri tänä vuonna on yllättävää. Erityisen kutkuttavaa on seurata Äetsän tapahtumia. Konsultin palkkaaminen rahahanojen virran hillitsemiseksi oli melko yllättävä päätös aikana, jolloin äänestäjät ainakin periaatteessa ovat aktiivisimmillaan. Todennäköisesti jo etukäteen tiedettiin, ettei ulkopuolinenkaan arvioija taikuri ole. Tuttujen säästökohteiden kuulemiseksi jälleen kertaalleen jouduttiin vain venyttämään tavallista enemmän kukkaroa. Onhan sanomattakin selvää, että pienessä kunnassa riittäisi yksi niitä, mitä Äetsässä on kaksi. Eli lähes kaikkea.

Vammalassa kyläkoulukeskustelu käy kuumana. Lakkautusuhan alla ovat pienet ala-asteet, joiden takana vanhempainyhdistykset ja monet muut joukkiot seisovat. Kyläkoulujen kohtalon ratkaiseminen on vaikea asia. Opinahjo on monessa pikkutaajamassa ainoa jäljellä oleva palvelu. Koulu on usein koko kylän keskus.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top