MAINOS

Muodikkaalla on ongelmia

Kolumni

Samuli Kinnari

Tuskinpa kukaan olisi jokin aika sitten uskonut, että hetken kuluttua kiirekin on kivaa. Mikäli ei ole aidosti liikaa tekemistä, pitää touhua keksiä. Pääasia, että on stressiä.

On muodikasta olla kiireinen. Työelämän ja opiskelun väitetään imevän kaikki mehut. Harvassa ovat kuitenkin he, jotka uskaltavat ottaa aikaa itselleen. Oman tilan merkitys pitäisi ehkä ymmärtää paremmin. Nyt hiljaisia hetkiä on korkeintaan yön pimeimpinä tunteina ja silloinkin niitä vietetään jotenkin häpeillen.

Kiireen oravanpyörässä on hienoinen ristiriita. Työpaikalla nimittäin pyritään käyttämään aikaa entistä vähemmän. Siitä huolimatta stressaa. Työntekijöiden etujärjestöthän ovat toistuvasti vaatineet työajan lyhennyksiä ja ovat ainakin joiltain osin saaneet haluamaansa tulosta.

Maailma muuttuu, kun kulutustottumuksia ohjaillaan. Reilut kymmenen vuotta sitten oli muodikasta kulkea tiiliskiven kokoinen kännykkä korvalla pitkin katuja. Nyt matkapuhelimiin ei kukaan kiinnitä huomiota. Stressi sen sijaan myy.

Kiirettä taitaakin olla kahta lajia. Oleva kiire on spontaanisti syntynyt tunnetila, tehty kiire puolestaan tarkoituksella synnytetty pätemisen väline.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top