MAINOS

Sunnuntaina äidit ovat keskipisteenä

Kolumni

Tanja Kallio

“Lapsuus se on korvaamaton. Paljon mä sain, siks kiitän nyt vain…” Näillä sanoilla alkaa kaikkien tuntema laulu Äideistä parhain. Juuri niin. Äitienpäivä on taas tulossa. Ensi sunnuntaina, kaikkien äitien oma päivä. Päivä, jolloin äidit ovat keskipisteenä. Lapset tekevät yllätysaamiaisen ja repivät äidin aamuyöstä ylös sängystä. Jos lapset ovat kasvaneet ja muuttaneet kotoa, he tulevat käymään tai ainakin soittavat ja muistavat äitiä pienellä tervehdyksellä.

Herkkä hetki äidin ja jälkikasvun välillä. Mutta herkkyyttä kestää, useissa tapauksissa, vain sen päivän. Koittaa arki ja taas äiti on se, joka kieltää ja rankaisee, eikä ymmärrä yhtään mitään. Tapellaan, huudetaan, sovitaan, ollaan parhaimpia kavereita, jutellaan. Äidin rooli on niin suuri, ettei kukaan sitä pysty selittämään, se vain on. Tätä merkittävää roolia ei pidä kuitenkaan kenenkään ottaa itsestään selvyytenä. Vaatii paljon tehdä töitä, hoitaa kotia, hoitaa lapsia (väheksymättä isän osaa). Kaikesta tehdystä olisi mukava saada kiitosta, mutta harvoin sitä saa. Olkaamme siis onnellisia, että on äitienpäivä, jolloin saa kiitosta koko vuoden edestä.

Siis kaikki äipät: ottakaa ensi sunnuntaista kaikki irti. Hyvää äitienpäivää!

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top