MAINOS

Huolettomuus huolestuttaa

Kolumni

Samuli Kinnari

Nuoria ei kiinnosta yhteisten asioiden hoitaminen. Into lähteä mukaan politiikkaan on viime aikoina laskenut huolestuttavalla tavalla. Valitettavasti kehnolle kehitykselle on ryhdytty pistämään jarrua vasta nyt.

Ikävää luettavaa olivat taannoin tehdyn tutkimuksen tulokset, joiden mukaan nuoret eivät erota vasemmistoa ja oikeistoa toisistaan. Harmittavan suuri osa kyselyyn osallistuneista myös kuvittelee, että valtio omistaa valtaosan suomalaisista tiedotusvälineistä. Tuloksia tutki paitsi tippa linssissä, myös hyvin hämmentyneenä. Miten esimerkiksi ajatus valtion hallitsemista medioista on päässyt nykyaikaisessa yhteiskunnassa syntymään? Vikaa voi etsiä koulutuksesta ja vanhemmista, mutta todennäköisesti se löytyy nuorisokulttuurista. Yhteisten asioiden hoitaminen ei ole kovassa huudossa. Jossain määrin edes kotimaan tapahtumien seuraaminen kuitenkin olisi suotavaa.

Nuorisonkin olisi aika havaita, että vuodet vierivät. ennen pitkää nykyisten teinien pitäisi itse kantaa vastuu kummastelemiensa yhteiskunnallisten organisaatioiden toimivuudesta. Tällä hetkellä sitä päivää odottaa kylmä rinki takapuolen ympärillä.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top