MAINOS

Edesvastuutonta puuhastelua

Kolumni

Samuli Kinnari

Lehtien palstoilla julkaistiin taannoin kirjoituksia kuntien kevätsiivousten teettämisestä koululaisilla. Teksteistä paistanut huolestuneisuus oli täysin aiheellista. Sinänsä harmittomalta ja hyödylliseltä vaikuttavaan ojien ruoppaamiseen liittyy paljon riskejä.

Äetsässäkin koululaiset osallistuivat muutama viikko sitten järjestettyyn kunnan siivouspäivään. Välineiksi jaettiin tuttuun tapaan jätesäkit sekä muovihanska.

Kouluissa ei ilmeisesti ole kovinkaan päätä pakottavasti pohdittu siivoustalkoisiin liittyviä riskejä. Ojat ja pientareet ovat epäpuhtaudessaan terveydelle haitallisia alueita, joissa voi piillä uskomattoman vaarallisia yllätyksiä. Yleisiksi likasangoiksi muodostuneita jorpakoita ei kenenkään soisi ainakaan pakosta joutuvan putsaamaan. Kenties ongelmaa herätään ajattelemaan vasta sitten, kun viaton koululainen saa piston saastuneesta huumeneulasta.

Talkootyönä tapahtuva ympäristön siivoaminen on nykyaikana hieno yhteishenkeä nostattava voimannäytös. Koululaisten pakkotyöllistämisen järkevyyttä pitäisi kuitenkin miettiä uudemman kerran.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top