MAINOS

Varmistus tarvittiin

Kolumni

Samuli Kinnari

Tiistaina filosofian tohtori Pasi Koski luovutti kulttuuriministeri Suvi Lindénille selvityksensä urheilutoiminnassa mukana olevien nuorten alkoholinkäytöstä. Yllätyksettömiä ovat tutkimuksen tulokset. Selvityksessä nimittäin todetaan, että urheilevat nuoret juovat viinaa aivan yhtä paljon kuin ikätoverinsa. Nyt tutkimuksen tuloksia äimistellään tai ainakin ollaan äimistelevinään.

Totuus myös urheilevin nuorten alkoholinkäytöstä on ollut yleisessä tiedossa jo paljon ennen Kosken selvitystä. Toivotun varmuuden ja vakuuden paperi kuitenkin toi asiaan. Ehkä nuorison alkoholiongelmaan nyt puututaan sillä vakavuudella, mitä tilanne edellyttää. Viikonloppukännääminen ei nimittäin enää ole pienen piirin puuhastelua, vaan hyvin kiperä pulma.

Nuorten juomiselta on pitkään yritetty sulkea silmät. Kliseinen tosiasia on se, että vaikeudet on yritetty lakaista maton alle. Viimeistään nyt olisi erityisesti vanhempien aika ryhdistäytyä. Luulisi jokaisen isän ja äidin sanomattakin ymmärtävän, että jälkikasvusta on huolehdittava. Kasvatuksen päävastuu kuuluu vain vanhemmille, ei kouluille eikä poliisille. Herättävä olisi myöskin urheiluseuroissa, joiden siipien suojissa niin kutsutut hyvät esimerkkinuoret viettävät viikonloppubakkanaalejaan.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top