MAINOS

Pysytään pinnalla

Kolumni

Samuli Kinnari

Juhannuksen korvilla on jälleen syytä muistuttaa veden vaaroista. Humalaisia uimareita kuitenkin taidetaan valitettavasti tavata jorpakoista tänäkin suvena monta kertaa, huonolla tuurilla vasta kuukausien päästä lutrausreissusta. Silloin ei valistus enää auta.

Suomi on tuhansien järvien maa, mutta siitä huolimatta tai sen vuoksi ei pinnalla tahdota pysyä. Juhannusta kokoonnutaan perinteiden mukaan tänäkin vuonna viettämään veden äärelle. Varovaisuus pitäisi rannoilla muistaa. Pää edellä sukeltamisesta ja kännipäissä uimisesta huhuiltavat valistuksen sanat ikävä kyllä kaikuvat usein seinille, kunnes jotain vakavaa tapahtuu.

Maamme kauniit vesistöt ovat kansallisylpeys, mutta surullisen väkirikkaat hukkumistilastomme yhteinen häpeä. Tärkeä rooli viinapäissä toilailun kitkemiseen on asenneilmapiirillä. Valitettavasti suomalaisen käytännön mukaan kupoliin on vedettävä kaikki tai ei mitään.

Kaikki liittyy kaikkeen. Kun seuraa julkista juopottelua, tutkailee hukkumistapauksista kertovaa tilastoa ja luo silmäyksen rikosuutisiin, voi vain kiittää maamme alkoholilainsäädäntöä. Ehkä viinien ei vielä ole aika rantautua ruokakauppoihin.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top