MAINOS

Tajuton ajonautinto

Kolumni

Tanja Kallio

“Kun hullu autonrattiin pääsi” -näytelmä nähtävänä joka päivä, kaikilla teillä. Ajaessani joka päivä Turku-Tampere -pikatietä, olen huomannut kuinka moni tiellä ajava haluaa näyttää autonsa kulkevan ja altistaa itsensä vaarallisuuden rajojen ulkopuolelle. Tyhmiä rekan ohituksia, muita ohituksia, karmaiseva ylinopeus ja huolimattomuus, mitä sitä muuta tarvitaankaan, että kaikilla muilla olisi vaarallista ajaa tiellä. Kesäkuumalla tuliterät avoautot kiitävät pitkin baanaa. Tuuli suoristaa kiharat ja musiikki jytisee niin lujalla, etteivät vastaantulijat kuule omia ajatuksiaankaan. Vauhdin hurma on koettava ja näytettävä muille.

Eivät kaaharit ole ongelma ainoastaan isoilla teillä. On mielenkiintoista nähdä, kun autonsa hallinnasta varma kuski pamauttaa vastaan sivutiellä noin 80 km/h, vaikka rajoitus onkin 40 km/h. Ainoa asia minkä kuski osoittaa on järjen köyhyys. Kaikkihan sen tietävät, mitä tapahtuu jos tielle hyppää esimerkiksi pikkulapsi. Sitä helposti luottaa omaan tuuriinsa, ettei ketään ole juuri sillä hetkellä tiellä.

Vaikka onkin kesä ja autossa istuminen ei ole sitä herkullisinta tekemistä, niin silti koskaan ei ole niin kiire, etteikö ehtisi hieman hiljentämään vauhtia. Kuten totesin, kesäkuuma ja vauhdinhurma on koettava, valitettavasti se voi olla myös kuolettava.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top